Image Dubravka  
Shiatsu masaža


Shiatsu masaža
Shiatsu je energetsko terapeutska tehnika masaže kojom se prstima, najčešće palcem, te dlanovima pritišće na određene dijelove tijela u cilju ispravljanja neravnoteže energije tijela, a radi očuvanja zdravlja ili pomoći u liječenju.

Osobi koja prima tretman, pruža mogućnost ulaska u stanja kojima sebe i svijet oko sebe može gledati otvorenih očiju, cjelovitije, s više razumijevanja i suosjećanja, s više snošljivosti. Isto tako, blagotvornost dodira odnosno pritiska kao temelja shiatsu tehnike, obnavlja i potiče samoiscjeljujuće procese u tijelu.

Iako suptilnih pokreta, shiatsu je energetski jaka masaža koja potiče unutarnje organe na rad. Shiatsu masažom potiče se tijelo da aktivira svoje prirodne sposobnosti sprječavanja oboljenja odnosno iscjeljenja.Pažljivim stimuliranjem određenih točaka utječe se na sve sustave primatelja odnosno klijenta, posebno na probavni, nervni, cirkulacijski, koštani, endokrini i mišićni.

Dodirom koji se s iskustvom senzibilizira, mogu se ustanoviti nepravilnosti u radu pojedinih organa, tjelesna temperatura i protok energije. Shiatsu msažom obnavljaju se potencijali organizma i to primarno na energetskoj, a onda i na svim ostalim razinama tijela.

Poslije shiatsu masaže čovjek se osjeća opuštenije, vedrije, i odmornije. Iako se ovom masažom ne troše kalorije, redovitom masažom može se preoblikovati tijelo, jer se njome učvršćuju mišići, povećava elastičnost tijela, a koža postaje čišća i sjajnija.

Nakon niza tretmana evidentna su tjelesna i mentalna poboljšanja u području vladavine energije. Čovjek jednostavno nauči živjeti punim plućima, prepustiti se životu, izravnije I dublje osjećati sebe i druge, preuzeti odgovornost za svoj život, slijediti svoje unutarnje vodstvo, biti izravan u odnosu s drugima, brže izraziti svoje DA i NE, biti bliže svom izvoru.

Dubravka Jurković Shiatsuom se bavi više od deset godina i ima titulu majstora. Za klijente koji nemaju akutnih zdravstvenih problema ili teških energetskih poremećaja, redovni dolasci na shiatsu (između dva tretmana ne bi smjelo proći više od 30 dana) idealan su način održavanja energetske ravnoteže i tjelesnog zdravlja.